Autószerelő szakbarbár (Nivázás alapfokon)

OffRoad, nivázás, autószerelés.
Mottó:
"... Vigyázat, fertőző !!! A terepjárós külön faj !!! Általában erdők, nádasok, mocsarak mélyén található. (Olyan helyeken ahova nyamvadt "ember" nem merészkedik.) Esetek nagy részében lapátol, csölőkötelet húz, kötési pontot keres, rántókötelet kötöget. Több kiló sár és szúnyog borítja és MINDIG VIGYOROG !!!!!! Mert a terepezésnél nincs jobb dolog a világon ! :-)" (Nivás Attis)

Címkék

acsa (1) áramtalanító (1) baba (1) cherokee (1) diffi (2) difi (2) első (1) escort (1) fejlesztés (5) fék (8) ford (1) generátor (2) goyó (4) hiba (10) imi4x4 (1) javítás (11) jbéla (4) jeep (7) kézifék (7) kipu (2) kipuffogó (2) landcruiser (2) lobengula (2) lökhárító (1) micimackó (15) nefilmezz (10) niva (25) offroad (14) oktatás (2) önindító (3) oszi (8) pici (2) samurai (2) suzuki (2) szerelés (14) szilent (3) szünet (1) találkozó (1) tápvezeték (3) terepváltó (2) törés (3) törő (2) törött (4) toyota (3) váltó (1) videó (10) wagoneer (3) wrangler (3) ződottó (2) zozó (1)

2011.11.05. 20:22 Manodesign

Gátlók és kutyacsontok 2.

Nos. Sikerült kiszedni az összes kutyacsontot. Két csavar nem akarta engedni magát, így levágtam az anyát. Az egyik ki is jött. Az utolsó így sem akart.. Bele volt rohadva a váznyúlványba. Végül 200as szeg, csavarlazító és kalapács segítségével megadta magát.
A kutyacsontokat elvittem Nefilmezz-hez. Nála van akkora satu, amivel be lehet nyomni a szilenteket. Rábeszélt, hogy a gyári helyett samara futóműszilentet tegyek be. Abba gyárilag benne van a persely. Betettük a szilenteket, majd egy kis pihi következett. Vettem fehér festéket, és némi drótkefézés után az összes kutyacsontot lefújtam két rétegben.
Ezen a héten tettem akksit a kocsiba, hogy beindítsam. A karburátor kitisztítása után ment is. Remélem holnap is fog.
Tegnap este hoztam két suzuki ülést, meg fékdobot. Megnéztem, hogy a suzuki ülések hogy mennek be, de nem áltam neki hegeszteni. Levettem inkább a bal hátsó - repedt - fékdobot.
Az összerakásra ma kerítettem sort. Kiderült, hogy az egyik csavar amit hoztam, nem a kutyacsonthoz, hanem a gátlóhoz való. Rohantam még egy kört csavarért. Szerencsére sikerrel. Az összerakáshoz bőven kellett emelgetni a hidat, hogy megfelelő helyen legyenek a lyukak a csavaroknak.
Végül nekiálltam a fékdob felszerelésének. Felment, de nem akart mozogni, így kikötöttem a kéziféket. Úgysem lesz rá szükség nemsokára.
Holnap meg szeretném autókáztatni a lányomat terepen. Ha a niva is úgy akarja.

4 komment

Címkék: niva javítás micimackó szerelés fék offroad kézifék nefilmezz szilent


A bejegyzés trackback címe:

https://manodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr603356819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pecazz 2013.10.11. 10:12:06

Hello!

Szünetel a blog, vagy teljesen megszűnt?

Jó lenne olvasni még hasonló cikkeket. :)

Manodesign · http://manodesign.blog.hu 2013.10.11. 20:44:43

@pecazz: Nem. Tervezetten nem zárt be. :)
Belekezdtem a hátsó fékbe, de közbejött pár dolog, és abbamaradt a megvalósítás. Ha lesz fejlemény írok még.

pecazz 2013.10.11. 20:55:06

Akkor várom a folytatást.
üdv
süti beállítások módosítása