Autószerelő szakbarbár (Nivázás alapfokon)

OffRoad, nivázás, autószerelés.
Mottó:
"... Vigyázat, fertőző !!! A terepjárós külön faj !!! Általában erdők, nádasok, mocsarak mélyén található. (Olyan helyeken ahova nyamvadt "ember" nem merészkedik.) Esetek nagy részében lapátol, csölőkötelet húz, kötési pontot keres, rántókötelet kötöget. Több kiló sár és szúnyog borítja és MINDIG VIGYOROG !!!!!! Mert a terepezésnél nincs jobb dolog a világon ! :-)" (Nivás Attis)

Címkék

acsa (1) áramtalanító (1) baba (1) cherokee (1) diffi (2) difi (2) első (1) escort (1) fejlesztés (5) fék (8) ford (1) generátor (2) goyó (4) hiba (10) imi4x4 (1) javítás (11) jbéla (4) jeep (7) kézifék (7) kipu (2) kipuffogó (2) landcruiser (2) lobengula (2) lökhárító (1) micimackó (15) nefilmezz (10) niva (25) offroad (14) oktatás (2) önindító (3) oszi (8) pici (2) samurai (2) suzuki (2) szerelés (14) szilent (3) szünet (1) találkozó (1) tápvezeték (3) terepváltó (2) törés (3) törő (2) törött (4) toyota (3) váltó (1) videó (10) wagoneer (3) wrangler (3) ződottó (2) zozó (1)

2011.04.22. 12:32 Manodesign

Rámolás

Múlt héten lomtalanítás volt, így rendezkedtünk egy kicsit a garázsban. Sikerült a halomnyi autóalkatrászt egy helyre pakolni. Meglepően sok alkatrészem van, bár nem szeretném felhsználni egyiket sem.
Miután felszabadult egy csomó hely, leszedtem az első kerékagyról a féket. Kiderült, hogy a hídon a bal oldali nyereg valószínűleg csak elöl fog elférni a keresztstab tartója miatt. A nagyobb baj, hogy a féltengely végének nagyobb az átmérője, mint a féktárcsa belső átmérője. Esztergáltatnom kell belőle. Mindenféleképp kívülre szeretném tenni a tárcsát a későbbi egyszerűbb szerelhetőség miatt, és nyomtávolt se akarom csökkenteni. A féknyereg tengelyirányú eltérése nem lesz nagy így sem.
Volt egy kis időm foglalkozni a hidrós kézifék karjával. Az elkészült alkotás nem szép, de úgy fest működik. Hátravan még a fékolajtartály tartója és a szépítgetés. Ha lesz még rászánni való időm, lehet, hogy csinálok egy rövidebbet. Ez így nagyon hosszú.

Van mit szépíteni/átalakítani rajta :)
Valahol itt lesz:

Mivel szeretnék egy gyerekülést tenni a hátsó ülés helyére, ezért a fékolajtartály elhelyezése is nehézkes lesz, valamint kell szereznem legalább egy darab háromajtósból való magastámlás ülést, hogy a gyereket be is tudjuk tenni.

Szólj hozzá!

Címkék: niva fejlesztés szerelés fék kézifék


A bejegyzés trackback címe:

https://manodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr612847288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása