Autószerelő szakbarbár (Nivázás alapfokon)

OffRoad, nivázás, autószerelés.
Mottó:
"... Vigyázat, fertőző !!! A terepjárós külön faj !!! Általában erdők, nádasok, mocsarak mélyén található. (Olyan helyeken ahova nyamvadt "ember" nem merészkedik.) Esetek nagy részében lapátol, csölőkötelet húz, kötési pontot keres, rántókötelet kötöget. Több kiló sár és szúnyog borítja és MINDIG VIGYOROG !!!!!! Mert a terepezésnél nincs jobb dolog a világon ! :-)" (Nivás Attis)

Címkék

acsa (1) áramtalanító (1) baba (1) cherokee (1) diffi (2) difi (2) első (1) escort (1) fejlesztés (5) fék (8) ford (1) generátor (2) goyó (4) hiba (10) imi4x4 (1) javítás (11) jbéla (4) jeep (7) kézifék (7) kipu (2) kipuffogó (2) landcruiser (2) lobengula (2) lökhárító (1) micimackó (15) nefilmezz (10) niva (25) offroad (14) oktatás (2) önindító (3) oszi (8) pici (2) samurai (2) suzuki (2) szerelés (14) szilent (3) szünet (1) találkozó (1) tápvezeték (3) terepváltó (2) törés (3) törő (2) törött (4) toyota (3) váltó (1) videó (10) wagoneer (3) wrangler (3) ződottó (2) zozó (1)

2009.12.02. 22:21 Manodesign

Saraztunk egy kicsit (videóval)

Múlt hétvégén hazafelé azt vettem észre, hogy gázadásnál elindul jobbra a Niva hátulja, míg motorféknél balra mozdul. Felhívtam Nefilmezz-t, szerinte hátul a 10 szilentből egy vagy több feladta a küzdelmet. Terepen nem érzem, de aszfalton elég zavaró, hogy négy nyomon haladok.
Múlt héten nekiálltam, hogy egy leselejtezett FAM gumikesztyűt felhúzzak a gyujtáselosztóra. Annak elég hosszú szára van. Levagdostam az ujjai végét, megjelöltem a gyujtáskábeleket, majd felszenvedtem a kesztyűt.
Az ujjak végén, illetve a szárán összefogtam kötegelővel. Gondoltam megfelelő lesz. Vasárnap azonban kiderült, hogy a "felkesztyűzést" nem közel 100% pártartalom mellett kellett volna végrehajtani. Ahogy melegedett a motor, illetve kihült az egyik megállás során, annyira bepárásodott, hogy nem indult el a motor. Kitöröltük, illetve Törő kitörölte, megpucolta kicsit a megszakítót. Sikerült beindítani. Ezt eljátszotta mégegyszer. Valamit ki kell találnom. Lehet, hogy keresek itthon cipősdobozból silica gélt, az nedvszívó. Hátha összeszedi a párát. Többen javasolták, hogy levágott tetejű üdítősflakont húzzak az elosztóra, és a búvárharang hatás miatt akkor száraz marad. Ezzel még egyet is értek, de az alá be tud csapni a víz, ha nagyobb lendülettel megyek bele. Mondjuk ki is folyik. Kipróbálom a jövő héten.
És itt a heti videó:

2 komment

Címkék: hiba videó niva suzuki micimackó jeep pici offroad samurai oszi zozó wrangler ződottó szilent goyó wagoneer törő lobengula


A bejegyzés trackback címe:

https://manodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr821569994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

locost · http://lowcostoffroad.blogspot.com/ 2009.12.09. 15:24:47

Szia!
Megnézegettük a blogod, igen szimpatikus amit csinálsz. :)
Mi is hasonlóval próbálkozunk majd, de még csak tervezgetünk:
lowcostoffroad.blogspot.com
További jó sarazást, és meghibásodásmentes terepezést.

Manodesign · http://manodesign.blog.hu 2009.12.09. 20:21:16

Köszi! Az autószerelést én is a saját hibáimból tanulomb:)
süti beállítások módosítása