Autószerelő szakbarbár (Nivázás alapfokon)

OffRoad, nivázás, autószerelés.
Mottó:
"... Vigyázat, fertőző !!! A terepjárós külön faj !!! Általában erdők, nádasok, mocsarak mélyén található. (Olyan helyeken ahova nyamvadt "ember" nem merészkedik.) Esetek nagy részében lapátol, csölőkötelet húz, kötési pontot keres, rántókötelet kötöget. Több kiló sár és szúnyog borítja és MINDIG VIGYOROG !!!!!! Mert a terepezésnél nincs jobb dolog a világon ! :-)" (Nivás Attis)

Címkék

acsa (1) áramtalanító (1) baba (1) cherokee (1) diffi (2) difi (2) első (1) escort (1) fejlesztés (5) fék (8) ford (1) generátor (2) goyó (4) hiba (10) imi4x4 (1) javítás (11) jbéla (4) jeep (7) kézifék (7) kipu (2) kipuffogó (2) landcruiser (2) lobengula (2) lökhárító (1) micimackó (15) nefilmezz (10) niva (25) offroad (14) oktatás (2) önindító (3) oszi (8) pici (2) samurai (2) suzuki (2) szerelés (14) szilent (3) szünet (1) találkozó (1) tápvezeték (3) terepváltó (2) törés (3) törő (2) törött (4) toyota (3) váltó (1) videó (10) wagoneer (3) wrangler (3) ződottó (2) zozó (1)

2009.08.18. 21:19 Manodesign

Lökhárító

Tegnap voltam Nefilmezznél. Szerzett nekem eg első lököst.
A régi leszedése után felmértük az újat. Gondoltam lehetne egy kicsit beljebb, mint eddig. Az új lökhárítónak másmilyen felfogatása volt, ezért azt leszedtük. A tartócső végéről levágta a talpat, aztán még a csőből is vágott kb. 5 centit. Ezzel nyertem elöl úgy 5-10 fok terepszöget, és talán nem verem be mindenhol az orrát. A tartóvas visszeheggesztése után fel is került az új(abb) lökhárító.
Közben befutott Lobi is. Nem volt fék a Niváján. Nefilmezz gyakorlatilag az egész fékrendszert átnézte, majd légtelenített. Megint van fék.
Ma délelőtt nekiálltam, hogy megoldjam a hónapok óta húzódó kézifékproblémámat. Felfedeztem, hogy a bal oldali kézifékbowden háza nincs a helyén. Megpróbáltam visszaakasztani, de erősebb volt mint én. Letekertem a kézifékkötél végéről az anyát, és megpróbáltam visszatenni a bowdenházat. Így már sikerült, de nem akart elérni, a kötélig. Kis segítség után kibontottam a tegnap vásárolt spaniferszettet, és a kampós racsnival húztam meg. Visszatekertem az anyát, de olyan feszes volt, hogy nem bírtam megmozdítani a kereket. Úgy két órai exenter állítgatással sikerült forgathatóvá tenni a kerekeket. Gondoltam végeztem is, és elmentem kipróbálni. Most az üzemi fékem szűnt meg működni. El se tudtam képzelni, hogy mitől nincs megint fékem. Telefonos segítség útán a légtelenítés mellett düntöttem. Este megkértem Páromat, hogy segítsen.
A bal oldalon minimálisan, de volt buborék, a jobboldalon már felpumpáláskor hallottam a buborékokat. Most megint van fékem. Úgy tűnik, jobb, mit volt.
Azt hiszem, vennem kell új munkahengereket a hátsó fékhez. Lehet, hogy dobot is veszek. Ahogy a kassza engedi.
Ha minden jól alakul, holnap találkozom JBéláva, és elhozom a vasárnapi videókat, meg talán össze is vágom.

Szólj hozzá!

Címkék: hiba niva javítás micimackó szerelés fék kézifék lökhárító jbéla nefilmezz


A bejegyzés trackback címe:

https://manodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr601320542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása