Autószerelő szakbarbár (Nivázás alapfokon)

OffRoad, nivázás, autószerelés.
Mottó:
"... Vigyázat, fertőző !!! A terepjárós külön faj !!! Általában erdők, nádasok, mocsarak mélyén található. (Olyan helyeken ahova nyamvadt "ember" nem merészkedik.) Esetek nagy részében lapátol, csölőkötelet húz, kötési pontot keres, rántókötelet kötöget. Több kiló sár és szúnyog borítja és MINDIG VIGYOROG !!!!!! Mert a terepezésnél nincs jobb dolog a világon ! :-)" (Nivás Attis)

Címkék

acsa (1) áramtalanító (1) baba (1) cherokee (1) diffi (2) difi (2) első (1) escort (1) fejlesztés (5) fék (8) ford (1) generátor (2) goyó (4) hiba (10) imi4x4 (1) javítás (11) jbéla (4) jeep (7) kézifék (7) kipu (2) kipuffogó (2) landcruiser (2) lobengula (2) lökhárító (1) micimackó (15) nefilmezz (10) niva (25) offroad (14) oktatás (2) önindító (3) oszi (8) pici (2) samurai (2) suzuki (2) szerelés (14) szilent (3) szünet (1) találkozó (1) tápvezeték (3) terepváltó (2) törés (3) törő (2) törött (4) toyota (3) váltó (1) videó (10) wagoneer (3) wrangler (3) ződottó (2) zozó (1)

2009.06.06. 21:57 Manodesign

Újra itthon

Nekiláttam vasházas difit keresni. Nem találtam. Többek szerint csináltatnom kellene. Az egyik - és egyetlen - ajánlat szerint ötvenezer lenne. Ez most nekem sajnos nagyon sok. Ennyiért vettem az egész autót.
Így elkezdtem sima első difiházat keresni. A htt-n feltettem hirdetést. Kb egy héttel később meg is jött az infó, hogy Gödön van 10 ezerért. Le is beszéltem, majd elmentem érte. Itthon nekiláttam a nagynyomású mosóval megtisztítani. Kijött belőle első körben kb. 3 kilónyi sár. Következett a második menet. Ekkor drótkoronggal ahol tudtam lecsiszoltam fémtisztára. A kisebb lyukakhoz multigépbe tett drótkorong kellett. Harmadiknak ismét a nagynyomású mosás következett. Kezdett úgy kinézni, ahogy szeretttem volna, de tovább nem erőltettem féktisztító hiányában.
Felhívtam Nefilmezz-t, hogy mikor tudnánk megejteni egy találkozást a difi belsejánek kicserélése ügyében. Szombatot beszéltünk meg. Szerettem volna, ha csak a difit viszem el Neki, de nem sikerült kiszednem a kormányösszekötő gömbcsuklóját az agyból, így az visszaraktam a kerekeket, és kitettem a kertbe az autót. Elemeséltem Nefilmezznek, hogy hogy jártam, mire javasolta, hogy péntek délután vigyem át a kocsit, így neki tud állni szombat délelőtt. Jó lett volna ottlenni, mikor csinlja - tanulni valamicskét - de ma dolgoztam. Délután kollégám hazahozott, bepakoltunk pár cuccot a kocsijába, majd elvitettem magam Nefilmezz-hez.
Sikerült kicserélnie a difiházat, és még a kormányoszlop lógását is megoldotta. (Ez volt a meglepi. Sokkal jobb így vezetni, hogy nem kell emelgetnem a kormánykereket, hogy megnézzem a műszereket).
Megtudtam, hogy Nefilmezz meg tudja csinálni kapcsolhatóra az összkerékjatást. Ráadásul bekapcsolt összkeréknél össze lesz zárva a két tengely. Mintha most bezárnám a középső difit. Holnap elkérem Lobitól az autóját kipróbálásra. Ha tetszik összeszedem a szükséges tőkét és megcsináltatom és is. Akkor meg nem kell télre vadászni valami lepukkant ezerkecskét csapatni.

Szólj hozzá!

Címkék: niva javítás törött szerelés törés difi


A bejegyzés trackback címe:

https://manodesign.blog.hu/api/trackback/id/tr991168197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása