Autószerelő szakbarbár (Nivázás alapfokon)

OffRoad, nivázás, autószerelés.
Mottó:
"... Vigyázat, fertőző !!! A terepjárós külön faj !!! Általában erdők, nádasok, mocsarak mélyén található. (Olyan helyeken ahova nyamvadt "ember" nem merészkedik.) Esetek nagy részében lapátol, csölőkötelet húz, kötési pontot keres, rántókötelet kötöget. Több kiló sár és szúnyog borítja és MINDIG VIGYOROG !!!!!! Mert a terepezésnél nincs jobb dolog a világon ! :-)" (Nivás Attis)

Címkék

acsa (1) áramtalanító (1) baba (1) cherokee (1) diffi (2) difi (2) első (1) escort (1) fejlesztés (5) fék (8) ford (1) generátor (2) goyó (4) hiba (10) imi4x4 (1) javítás (11) jbéla (4) jeep (7) kézifék (7) kipu (2) kipuffogó (2) landcruiser (2) lobengula (2) lökhárító (1) micimackó (15) nefilmezz (10) niva (25) offroad (14) oktatás (2) önindító (3) oszi (8) pici (2) samurai (2) suzuki (2) szerelés (14) szilent (3) szünet (1) találkozó (1) tápvezeték (3) terepváltó (2) törés (3) törő (2) törött (4) toyota (3) váltó (1) videó (10) wagoneer (3) wrangler (3) ződottó (2) zozó (1)

2011.11.05. 20:22 Manodesign

Gátlók és kutyacsontok 2.

Nos. Sikerült kiszedni az összes kutyacsontot. Két csavar nem akarta engedni magát, így levágtam az anyát. Az egyik ki is jött. Az utolsó így sem akart.. Bele volt rohadva a váznyúlványba. Végül 200as szeg, csavarlazító és kalapács segítségével megadta magát.

4 komment

Címkék: niva javítás micimackó szerelés fék offroad kézifék nefilmezz szilent


2011.10.02. 21:16 Manodesign

Gátlók és kutyacsontok

Az elmúlt időszakban kicsit el voltam foglalva. Néhány estét sikerült rászánnom, hogy kitaláljam a hátsó tárcsafék konzolját.

Szólj hozzá!

Címkék: javítás fejlesztés micimackó szerelés fék offroad kézifék nefilmezz szilent


2011.06.05. 10:14 Manodesign

Mentések

Tegnap autóztunk egy kicsit:

Szólj hozzá!

Címkék: niva toyota suzuki jeep offroad samurai oszi wrangler jbéla nefilmezz goyó wagoneer lobengula


2011.04.22. 12:32 Manodesign

Rámolás

Múlt héten lomtalanítás volt, így rendezkedtünk egy kicsit a garázsban. Sikerült a halomnyi autóalkatrászt egy helyre pakolni. Meglepően sok alkatrészem van, bár nem szeretném felhsználni egyiket sem.
Miután felszabadult egy csomó hely, leszedtem az első kerékagyról a féket. Kiderült, hogy a hídon a bal oldali nyereg valószínűleg csak elöl fog elférni a keresztstab tartója miatt.

Szólj hozzá!

Címkék: niva fejlesztés szerelés fék kézifék


2011.03.19. 23:55 Manodesign

New Project started

Belekezdtem. A héten volt egy kis szabadidőm, így nekiálltam hátsó tárcsafék pojektnek. Nefilmezz kölcsönadott egy bontott üres hátsó hidat, meg két féltengelyt hogy legyen min megtervezni a szükséges alkatrészeket. A hídról volt lepusztítanivaló rendesen.

hulladék

Szólj hozzá!

Címkék: niva fejlesztés szerelés fék kézifék nefilmezz


2011.01.24. 22:30 Manodesign

Újra szólt a négylövetű

Megint eltelt fél év nivázás nélkül. Kezd nagyon hiányozni. Enikő már 11 hónapos, így volt kis időm szórakozni a nivával. Vasárnap felkészülten kezdtem neki az autó beindításához. Feltöltött akksi, bikakábel, új testkábel az akkura. Az elmúlt fél év sikertelen indítási kísérletei után úgy döntöttem, levégom a gumikesztyűt az elosztóról. A feltöltött - ám ezer éves - akku hamar lemerült, de nem indította be a motort. Néhány perc alatt bikázva sikerült. beindítani. Hagytam vag másfél órát járni. Közben sakkoztam a kertben álló autókkal. Mivel már fáztam, leállítottam az "új" helyén a nivát. Gondoltam, beindítom megint. Nem sikerült. Legközelebbi beindulás után ki kell mérnem a töltést, és ki kell cserélnem az akku testkábelét a frissen legyártottra. Elképzelhető, hogy a generátor nem tölt rendesen, vagy a vékonyka testkábel nem enged többet az akksiba, de akár az öreg akksi is lehet a nehézkes idulás oka.

Szombaton lejárt a műszaki. Mivel jelenleg a kassza nem engedi meg a vizsgáztatást, ezért a megtervezzett átalakítások apránkénti megvalósítása után fog menni műszakira az autó. Vélhetően nyár elején

Szerepel a listán a hátsó fék tárcsafékessé alakítása gyári első fékek felhasználásával. Ehhez a tervek szerint kell csinálni egy konzolt a féknyeregnek. Mivel a nivának háromdugattyús, két körre osztott első féknyerge van, így az egyik körre lehet kötni az üzemi féket. A másik körre egy oldalanként szabályozható hidraulikus kéziféket szeretnék.
Jelenleg a tervezés alatt álló kézifékkonzolra a korábban kiszerelt főfékhenger van szerelve. Ez még valószínű változni fog, mivel nagyon sokat kell nyomni a főfékhenger dugattyúján a két végállás között. A kézifékkar helye nagyjából adott, a kar hosszúsága is. Ha a meglévő karhosszal szeretném a munkahengert működtetni, a kar nagyon hosszú utat tesz meg a két szélső helyzete között. A kar mozgását 15, max 20 centiben szeretném behatárolni.

Szólj hozzá!

Címkék: hiba niva javítás szerelés fék generátor kézifék önindító


2010.07.25. 12:23 Manodesign

Új bejegyzés

Enikő már öt hónapos, így tegnap délután volt egy kis időm foglalkozni a Nivával. Főfékhenger csere mellett döntötttem. A héten megnéztem a lehetőségeimet.. Úgy ítéltem, ki kell cserélni a fékolajcsövet a tartály és a főfékhenger között. Nem volt itthon megfelelő csövem és bilincsem, így meglátogattam a Trawalát.
Persze az autóba megint beköltöztek a darazsak. A darázsirtóm meg elfogyott. De van itthon vaniliaillatú műszerfalápoló, meg öngyújtó. :) Segített. Mikor be akartam állni a garázsba, megint kattogott valami. Korábban úgy gondoltam, valamelyik féltengely adta be a kulcsot.
A főfékhenger cseréje meglepően egyszerűen ment. Újabb plug&pray meló. A csere után felmentem, fürdetni és etetni. Enikő gyorsan elaludt, így lementünk légteleníteni. Hátul nem volt nagy gond, viszont elől alig bírtam kicsavarni a csavarokat. Végül valamilyen lett. Majd kipróbálom.
Még este befeküdtem a kocsi alá, hogy megpróbáljam kideríteni mi kattog. Hamar kiderült. Eltört a hardy a váltó és az osztómű között. Olvastam a Niva4x4 fórumon, hogy valamelyik Transité jó. Még utánanézek.

Szólj hozzá!


2010.02.15. 22:53 Manodesign

Szünet

Egy ideje, meg még egy darabig asszem nem fogok irkálni. Meg Nivázni se nagyon. Napokon belül megérkezik családunk legifjabb tagja Enikő. Most az a fontosabb projekt, hogy a babaszobát, meg úgy általában a házat fogadóképessé tegyem.
Mindenkinek jó sarazást addig is!

3 komment

Címkék: niva szünet baba


2009.12.27. 21:10 Manodesign

Gyújtás

Ma végre sikerült elindulnom terepezni. Párom megkért, hogy hozzak tejet, mielőtt kimegyek. Elindultam a Nivával, megálltam a tejesembernél, majd haza. Megint elindultam itthonról, de az egyetlen útba eső lámpánál pirosat kaptam. Zöldre el akartam indulni, de jó mazsola módjára lefulladtam. És az autó nem akart beindulni.

Szólj hozzá!

Címkék: hiba videó niva javítás suzuki micimackó jeep szerelés pici cherokee offroad samurai nefilmezz ződottó terepváltó goyó wagoneer törő mercedes g


2009.12.26. 19:34 Manodesign

Upgrade

Remélem mindenkinek jól telt a karácsony! Jézuska megkapta a mail-t amit küldtem. :) Hozott is FIA Áramtalanítót.
Áramtalanító
Beszereltem. Kis átalakítás kellett, mert nagyobb az alja, mint az előző kapcsolóé. Mostmár leáll a motor, ha kikapcsolom az áramtalanítót. Holnap megpróbálok kimenni terepezni. Remélem több sikerrel, mint a múlt héten.

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása